preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mikleuš

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Eva Dunković nagrađena u VPŽ
Autor: Tanja Štefok Mikić, 11. 6. 2021.

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost župana Igora Androvića, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martine Bunić, ravnatelja osnovnih i srednjih škola, održana je svečanost nagrađivanja učenika osnovnih i srednjih škola područja naše županije, te njihovih mentora, koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od tri prva mjesta.

Nagradu su dobili Eva Dunković (5. razred) za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara i njen mentor učitelj Marko Gajer.

Čestitamo!

 


– Danas smo imali priliku nagraditi 12 učenika i 12 mentora iz osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije. Možemo reći da su to najbolji od najboljih. To su oni koji su osvojili jedna od prva tri mjesta na državnim natjecanjima i mogu izraziti veliko zadovoljstvo i s tim učenicima, i sa školama, i s njihovim mentorima, i ravnateljima jer je to sigurno pokazatelj uspješnog rada. Ti učenici su budućnost naše županije. To su budući gospodarstvenici, inženjeri, glazbenici, tako da vjerujem da će oni sve ono što im je društvo danas dalo, i svi ti mentori, učitelji, škole, jednog dana u budućnosti vratiti nazad u zajednicu – rekao je župan Igor Andrović.

Nazočnima se obratila i pročelnica Martina Bunić.

– Županija svake godine osigurava sredstva za financiranje cjelokupnih županijskih natjecanja. Ne samo da uključujemo škole kojima smo osnivač, a to je 14 osnovnih, 8 srednjih škola i Učenički dom Virovitica, nego i gradske škole nad kojima nemamo osnivačka prava, ali ih u potpunosti financiramo u provedbi županijskih natjecanja. Posebna pohvala i zasluge idu mentorima koji sve ovo rade kao dodatni rad koji im nije dodatno plaćen, ali možemo reći da je rezultat njihovih učenika plaća za njihov rad. Priprema za ova natjecanja bila je puno teža jer zadnje dvije školske godine bile su uglavnom, pogotovo prošla školska godina, nastava na daljinu. Ali eto učenici su nam i ove godine, njih 12 učenika i 12 mentora, osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima što mislim da je na našu županiju jako veliki uspjeh – poručila je pročelnica Martina Bunić.

Izvor: https://www.icv.hr/2021/06/doznajte-koji-su-ucenici-s-podrucja-viroviticko-podravske-zupanije-osvajali-medalje-na-prvenstvima-hrvatske/

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju