preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mikleuš

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ZAVRŠEN NATJEČAJ "OTMIMO OD ZABORAVA 2021./2022."
Autor: Tanja Štefok Mikić, 17. 6. 2022.

Pred kraj nastavne godine u OŠ Mikleuš završena je i posljednja faza provedbe projekta „Domovina i ja – među mladima“. Projekt, financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji početke bilježi početkom ove nastavne godine, konačno je dosegnuo svoj vrhunac nagrađivanjem učenika, sudionika na natječaju „Otmimo od zaborava 2021. – 2022.“ čiji je cilj podizanje svijesti učenika osnovnih škola o tematici Domovinskog rata. Na natječaj su se javili i sudjelovali učenici i učenice osmih razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci te OŠ Mikleuš.


Prvo je mjesto osvojila Lucija Škorvaga iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci za najbolji likovni rad s tematikom Domovinskog rata, 2. mjesto osvojio je Kristijan Škrnički iz OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica za najbolji video uradak s tematikom Domovinskog rata, a 3. mjesto podijelile su učenice Katarina Terek iz OŠ Eugena Kumičića Slatina te Ivona Troha iz OŠ Mikleuš za najbolji pregledni i literarni rad. Učenicima je nagrade i priznanja uručio nastavnik povijesti, ujedno i pokretač natječaja, Dino Mataz sa željom da se iduće godine na natječaj prijavi i veći broj učenika.

Dodjelom nagrada službeno je završen i projekt „Domovina i ja – među mladima“ koji OŠ Mikleuš intenzivno provodi od rujna 2021. godine. Kroz cijeli projekt obilježeni su svi važniji datumi zavičajne povijesti s naglaskom na tematiku Domovinskog rata. Više o aktivnostima kroz fotografije u nastavku.

Fotografije i tekst: učitelj povijest Dino Mataz

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju