preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mikleuš

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava Putevima 136. brigade
Autor: Tanja Štefok Mikić, 16. 10. 2019.

Učenici 7. razreda OŠ Mikleuš bili su na terenskoj nastavi "Putevima 136. brigade - Istina o pobjednicima". 

U sklopu projekta „Istina o pobjednicima“ Udruga HVIDR-a Slatina svake godine tradicionalno provodi terensku nastavu za učenike 7. razreda s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu.
U petak 11. listopada učenici OŠ Mikleuš bili su na terenskoj nastavi u pratnji ravnatelja Dragana Kraljika i razrednika Jurice Kraljika.

 


Terenska nastava započela je polaganjem upaljenih lampiona i molitvom ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje su se učenici ukratko upoznali s projektom „Istina o pobjednicima“.

U Zavičajnom muzeju Slatina učenici su posjetili Spomen sobu Domovinskog rata, gdje su im prezentirana  događanja tijekom Domovinskog rata na širem slatinskom području, a imali su i kratko upoznavanje s oružjem i opremom iz tog ratnog vremena.

Terenska nastava nastavljena je obilaskom bivše crte obrane grada Slatine u pratnji članova HVIDR-e Slatina, te povratkom u Voćin gdje su se upoznali sa životom ljudi za vrijeme njegove okupacije. 

Projekt „Istina o pobjednicima“ podržavaju i financijski podupiru: Ministarstvo branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina te općine Čađavica, Sopje, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju