preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mikleuš

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
25. Najljepši školski vrtovi
Autor: Tanja Štefok Mikić, 2. 12. 2019.

U petak 29. studenog 2019. Dorotea Beščec i Luka Kovač, učenici članovi Učeničke zadruge Naš vrt, učiteljica Zdenka Funtek, pedagoginja Tanja Štefok Mikić i ravnatelj Dragan Kraljik prisustvovali su svečanosti HRT-ova projekta Najljepši školski vrtovi u Zagrebu.


Ekološko obrazovni projekt HRT-a 'Najljepši školski vrtovi' ove godine obilježava 25 godina postojanja. Završen je odabir i u petak 29.11. u HRT-ovom studiju Bajsić proglašeni su najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj.

U ovom ekološkom projektu natjecali su se učenici iz više od 150 osnovnih i srednjih škola te djeca iz srodnih odgojno - obrazovnih ustanova. Nagradu za najljepši školski vrt osvojili su učenici Osnovne škole Velika Pisanica a titulu najljepšeg vrtića osvojio je dječji vrtić Radost iz Splita.

Već 25 godina ta je završna priredba prepuna neizvjesnosti, uzbuđenja ali i pohvala za genijalne učenike i djecu i njihove nastavnike. Ovogodišnji je natječaj bio otvoren u ožujku u OŠ Lipik koja je prošle sezonu dobila Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za Najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj, a prijave su stizale do Dana planeta Zemlje 22. travnja.

Prosudbeno povjerenstvo tijekom obilaska razgledavalo je vrtove, davalo stručne savjete učiteljima i djeci kako ispraviti nedostatke, a visokim ocjenama vrednovalo one koji ulaze u uži izbor za neku od nagrada.

- Posebna dodana vrijednost našeg projekta je krajobrazna arhitektica Dobrila Kraljić koja je dio je ekipe i prepuna je savjeta koji pomažu malim vrtlarima i njihovim nastavnicima u kreiranju vrta, ističu organizatori.

Projekt 'Najljepši školski vrtovi' pokrenula je kroz emisiju Slušaj kako zemlja diše urednica na Hrvatskom radiju Lidija Komes u želji da se djeci koja se nakon ratnih strahota vraćaju svojim domovima i školama omogući da nastavu dožive iz drukčijega kuta.

- Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivredeFonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora, napominju organizatori.

Izvor:https://magazin.hrt.hr/562559/25-godina-hrt-ova-projekta-najljepsi-skolski-vrtovi

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju